Top 40 1984

Vraag aan een Vriend welk jaar het meest relevante muziekjaar in de geschiedenis was, en hij antwoordt zonder enig aarzelen: 1984. Als je het tenminste over de hitsingels in de Nederlandse Top 40 hebt. Vroeger, toen alles beter was, zond de Veronica Omroep Organisatie elke vrijdagmiddag dat ding uit. Eerst de Tipparade met Erik de Zwart, van 13.00 tot 15.00 uur, en dan die oude vertrouwde stem van Lex Harding in de ether tot aan de warme prak van zes uur. Ja, de ether zo noemde je dat toen. En prakken, dat deden we inderdaad nog. Alles, zolang het geen macaroni was. Maar wie at er nou macaroni, in 1984?

De bezoeker van deze webpagina wordt van harte uitgenodigd om een overzicht te downloaden van alle singles die in 1984 hun entree maakten in de Top 40. Maak er een mooie eigen Top 40 van en stuur die naar 1984@vriendenvandelijst.nl. Om te mogen deelnemen, moet u aan een aantal criteria voldoen.

  1. U kunt lezen en schrijven.
  2. U hebt een nostalgische inslag.
  3. U neemt het opstellen van een Lijst serieus.
  4. U zat in heel het jaar 1984 op een middelbare school.

Kijk gerust nog naar een paar videoclips uit die tijd... maar stuur wel eerst uw lijst in, om oneerlijke beïnvloeding te voorkomen.

Relevante links:

Jaaroverzicht
Vroeger...
Tegenwoordig...
De Langstlopende Tune
Het boek van Auke Kok
Het Hit Dossier
Wikipajum
Billboard's Hot 100